reflexologie

Voetreflexzonemassage klacht gericht

Voetzonereflexologie valt onder de natuurlijke alternatieve geneeswijze. Het is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest volmaakt met elkaar verbonden zijn en daardoor een geheel vormen. Op en onder de voeten bevinden zich reflex- en energiepunten die corresponderen met organen, klieren en lichaamsdelen in ons lichaam. Wanneer lichaam en geest niet in evenwicht functioneren, worden er blokkades gevormd in
de natuurlijke energiedoorstroming, waardoor lichamelijke pijn en klachten en/of ziekteverschijnselen kunnen ontstaan.
Een voetreflex massage 
is bedoeld om het natuurlijk evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen en het zelfgenezend vermogen van de mens te stimuleren.

Door de reflexpunten te masseren worden de corresponderende delen in het lichaam beter doorbloed en afvalstoffen sneller afgevoerd.
De levensenergie wordt hierdoor weer in beweging gebracht en kunnen remmingen of blokkades in het energiesysteem worden opgeheven.
Wanneer deze blokkades zijn opgeheven zal het lichaam weer in staat zijn zichzelf te genezen en zullen lichaam en geest weer in balans komen.

Voetreflextherapie kan ter ontspanning gegeven worden of ter behandeling van lichamelijke  en geestelijke problemen. Er wordt dan gebruik gemaakt van een behandelplan. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de aard van de klachten. Over het algemeen worden er 5 tot 6 behandelingen afgesproken.

Na evaluatie van deze behandelingen wordt er bekeken of er nog meer behandelingen nodig zijn.

Voetreflexzonemassage ontspanning

Bij een ontspanningsmassage werk je niet specifiek op bepaalde reflexpunten, maar werk je op de hele voet. Doel hierbij is het verminderen van spanning op lichamelijk en geestelijk gebied. Een ontspanningsmassage kan zowel geestelijk als lichamelijk heel goed preventief werken tegen ziekten en voor het behouden van een goede gezondheid. Doordat het lichaam goed ontspant, kunnen gevolgen van pijn, vermoeidheid en stress worden verminderd. Hierdoor komt u zowel lichamelijk als geestelijk weer tot rust.

Voetreflexmassage kan verlichting brengen bij o.a. de volgende klachten:
– Slaapstoornissen
– Menstruatiepijn
– Rug-, nek-, schouderklachten
– Hoofdpijn en migraine
– Stress
– Vermoeidheidsklachten
– H
ormonale klachten
– Spijsverteringsklachten
– Spier- en gewrichtsklachten
– Ademhalingsproblemen
– Astma en bronchitis
– RSI
– Fibromyalgie
– Te hoge of te lage bloeddruk
– Chronische pijnklachten
– ADHD, dyslexie en autisme
(m.n. bij kinderen goede resultaten; in combinatie met voedingsadvies en eventuele oefeningen kunnen de symptomen worden verminderd)

HNS-massage (hoofd, nek, schouder)
Hoofd, nek en schouders vormen samen een gebied waar veel spanningsklachten voorkomen. In deze gejaagde maatschappij is het belangrijk om regelmatig tijd voor jezelf vrij te maken. Even je gedachten stil zetten, je helemaal ontspannen.
De HNS massage is een massage die ontspanning brengt. Door de massage worden blokkades opgeheven en kunnen klachten verminderen zoals: hoofdpijn, schouder- en nekproblemen, gespannen spieren in de rug en andere stress gerelateerde klachten. Deze massage werkt door in het gehele lichaam en kalmeert de geest.

Kortom pure ontspanning voor iedereen!

Reageren is niet mogelijk