medisch pedicure

Wat doet een pedicure?

Bij de verzorging van ons lichaam denken we vaak niet gelijk aan onze voeten.

Maar goed en comfortabel lopen heeft invloed op onze totale gezondheid.

Voeten zijn de dragers van ons leven en verdienen daarom zorg en aandacht.
Een pedicure verzorgt de voeten van mensen met alledaagse voetproblemen. Voorafgaand aan de behandeling voert zij een voetonderzoek uit en maakt zo nodig blauwdrukken van de te behandelen voeten.

Overtollig eelt, een likdoorn, kloven, een ingroeiende nagel of schimmelnagel zijn veel voorkomende klachten. Bij pijnlijke en vermoeide voeten zult u ongemerkt een andere houding gaan aannemen die vervolgens weer kunnen lijden tot rug-, knie- heup- of nekklachten. Het is daarbij belangrijk dat er de juiste aandacht aan wordt geschonken zodat klachten kunnen worden opgelost of verlicht.

De pedicure kan onder meer adviseren ten aanzien van schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging. In de behandeling verzorgt zij (ingroeiende)nagels, verwijdert eelt en likdoorns. Hiervoor wordt machinaal en handmatig instrumentarium gebruikt.

Medisch pedicure
Een medisch pedicure is een pedicure die naast de basisopleiding een kopstudie ‘medisch pedicure’ heeft doorlopen, waardoor zij alle soorten risicovoeten kan behandelen. De zogenaamde risicovoeten kunnen onder andere ontstaan zijn ten

gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. De medisch pedicure is speciaal opgeleid voor de behandeling van deze doelgroepen. Zij heeft de beschikking over specialistische technieken waarmee zij complexere voet- en nagelproblematiek kan behandelen. Zij is geregistreerd in het KwaliteitsRegister voor Pedicures.

Regelmatig uw voeten laten verzorgen door een pedicure is dan ook zeker geen overbodige luxe. Praktijk Jouw Voeten kan u die zorg en aandacht bieden.

Een goede voetverzorging werkt preventief en ontspannend.

Ervaar het zelf en geef uw voeten die welverdiende aandacht!

Kijk voor een compleet overzicht bij behandelingen  of prijzen.

Reacties zijn gesloten.